آقایkong fanwen ایده خود را در زمینه ساخت کیبورد شیشه ای ضد آب ارائه داد. در این طرح سطحی از جنس شیشه جداره اصلی کیبورد را تشکیل میدهد. در واقع هیچ کلیدی وجود ندارد و تنها رد پای علائم و حروف بر روی این سطح دیده می شود. این کیبورد به وسیله یک سیستم هوشمند پشتیبانی می شود. یک عدد دوربین به همراه آخرین متد در تکنولوژی حرکت شناسی می تواند جهت و چگونگی حرکت دست شما بر روی کیبورد را تشخیص دهد. این تشخیص به عنوان دیتا به نوعی سیمولاتور مخابره شده و در آنجا رمز گشایی می شود و سیستم حرف و یا نشانه مد نظر شما را جهت تایپ آشکار می سازد. قرار است هیچ گونه اتلاف وقتی در این پروسه دیده نشود و استفاده از این کیبورد همانند دیگر کیبوردها کاری آسان باشد. ضد آب بودن این غشا به شما این امکان را میدهد که آن را با آب شسته و یا حتی با شیشه شور ها غبار گیری کنید. جالب آنجاست که قرار است در مراحل پیشرفت این طرح, چراغ هایی جهت روشن شدن در فضاهای تاریک که امکان تایپ کردن نیز وجود داشته باشد در نظر گرفته شود.واقعا محصول جالب و فانتزی خواهد شد.
Hi! We design beautiful templates.
Total Pageviews
Banner Ad
TopMenu
Top Tabs
Featured Post 3
Featured Post 2
Featured Post 5
Featured Post 4
Featured Post 7
Featured Post 6
Featured Post 8
Blogger news
Blogger templates
Pages
Search
About
Slider
30 June 2009
كيبورد شيشه اي وضدآب
آقایkong fanwen ایده خود را در زمینه ساخت کیبورد شیشه ای ضد آب ارائه داد. در این طرح سطحی از جنس شیشه جداره اصلی کیبورد را تشکیل میدهد. در واقع هیچ کلیدی وجود ندارد و تنها رد پای علائم و حروف بر روی این سطح دیده می شود. این کیبورد به وسیله یک سیستم هوشمند پشتیبانی می شود. یک عدد دوربین به همراه آخرین متد در تکنولوژی حرکت شناسی می تواند جهت و چگونگی حرکت دست شما بر روی کیبورد را تشخیص دهد. این تشخیص به عنوان دیتا به نوعی سیمولاتور مخابره شده و در آنجا رمز گشایی می شود و سیستم حرف و یا نشانه مد نظر شما را جهت تایپ آشکار می سازد. قرار است هیچ گونه اتلاف وقتی در این پروسه دیده نشود و استفاده از این کیبورد همانند دیگر کیبوردها کاری آسان باشد. ضد آب بودن این غشا به شما این امکان را میدهد که آن را با آب شسته و یا حتی با شیشه شور ها غبار گیری کنید. جالب آنجاست که قرار است در مراحل پیشرفت این طرح, چراغ هایی جهت روشن شدن در فضاهای تاریک که امکان تایپ کردن نیز وجود داشته باشد در نظر گرفته شود.واقعا محصول جالب و فانتزی خواهد شد.
AAA Logo 2009 Business Edition 3.0
شاید قبلا با نام این نرم افزار در تبیان آشنا شده اید و یا با آن کار کرده اید چند روزی نیست که آخرین ورژن از این نرم افزار زیبا و جذاب به بازار ارائه گشته که امروز این نرم افزار در دست شما عزیزان است و می توانید از آن استفاده کنید نرم افزار موجود با توجه با نامش مشخص است که برای طراحی لوگوهای زیبا و کلاسیک و به روز در دنیا استفاده می شود همچنین این نرم افزار با دارا بودن مجموعه ی بزرگی از طرح های آماده نیز بخشی را به آبجکت های خاص را برای طراحی و ایجاد لوگوی جدید قرار داده است . امیدوارم از این مجموعه لذت کافی را ببرید .
ازاينجادانلودكنيد
كرك ها وسريال نامبرaaalogo
Name : Nour-Eddine TAZINE
Email : eddine.tazine@speed.1s.fr
Serial: B3Rab-R2NB-f339-DrF8
فروش آژانس تبليغات اينترنتي مايكروسافت
مايكروسافت Razorfish را در سال 2007 در بخشي از خريد ششميليارد دلاري Aquantive به دست آورد. طراحي لوگوي بينگ كه موتور جستوجوي جديد مايكروسافت است و همچنين تبليغات آنلاين براي تبليغ بينگ به اين آژانس نسبت داده شده است. آژانس Razorfish كه يكي از بزرگترين آژانسهاي تبليغات تعاملي و بازاريابي به شمار ميرود، در سياتل آمريكا واقع است و بيش از دو هزار كارمند دارد. شركتهاي دل، ديسني و نايك از جمله مشتريهاي اين آژانس هستند.
بنا بر ارزيابي تحليلگران، Razorfish ممكن است 600 تا 700ميليون دلار ارزش داشته باشد. نمايندگان مايكروسافت و Razorfish در زمينه اين گزارش اظهارنظر نكردهاند.
يك مانيتور جديد از LG
طبق اعلام ماديران، نمايندگي فروش و خدمات مانيتورهاي LG در ايران، مدل W1943S يك مانيتور 5/18 اينچي است كه داراي ويژگيهايي چون بهرهمندي از فنآوري روز، كنتراست 30.000:1 ، زاويه ديد وسيع (افقي 176 درجه و عمودي 170 درجه) ، مجهز به كليد تبديل تصوير وايد به نرمال( 4:3 ) و زمان پاسخ دهي 5 ميلي ثانيه است. از ديگر مشخصههاي اين مانيتور ميتوان به برخورداري از طراحي زيبا و متناسب با هر نوع دكوراسيون و موتور پردازش اف انجيني و پانل A+ اشاره كرد. اين نمايشگر از ابتداي تيرماه توليد و به بازارIT عرضه شده است.
امکان استفاده از MMS و GPRS تلفن همراه مقدور نیست
به گزارش موبنا، سرویسهای MMS و GPRS اپراتورهای تلفن همراه حدود شش ماه پیش فعال شده است و اگرچه در این مدت تقاضای زیادی برای استفاده از این سرویسها از سوی مشترکان به چشم نميخورد، اما بیش از دو هفته است که معدود مشترکان این نوع سرویس نیز نميتوانند از آن استفاده کنند.
مسدود شدن شبکه پیام کوتاه، ام ام اس و جی پی ار اس تلفن همراه از روز 21خردادماه سال جاری تا به امروز همچنان ادامه دارد و این مساله سبب شده تا ارتباط بیش از 31ميليون مشترک اپراتور اول، یکميليون مشترک تالیا و 14میلیون مشترک اپراتور ایرانی خارجی ام تی ان - ایرانسل که از این سرویسهای ارتباطی استفاده ميکنند به کلی قطع شود.
با قطع شدن سرویسهای شبکه تلفن همراه کشور هریک از اپراتورهای اول، تالیا و اپراتوردوم و نیز پیمانکاران پیامک با ضررهای میلیاردی مواجه شدهاند.
ضریب نفوذ همراه اول نسبت به سال گذشته کاهش یافت
به گزارش موبنا، براساس آخرین آمار ارائه شده ازسوی سایت شرکت مخابرات ایران، ضریب نفوذ تلفن همراه در خرداد ماه سال گذشته 20/43درصد بوده که هم اکنون به 18/43درصد رسیده است.
تعداد سیم کارتهای همراه اول تا پایان خردادماه سال 87 بالغ بر 31میلیون و 421هزار و 104 عدد سیم کارت بوده که این آمار در خردادماه امسال به 31ميليون و 559هزار و954 سیم کارت رسیده که این ارقام نشان ميدهد در طول سه ماهه نخست سال جاری این اپراتور 136هزار و 850 سیمکارت واگذار کرده است.
این اپراتور تاکنون 31ميليون و 559هزار و954 سیم کارت دائميو اعتباری در سراسر کشور واگذار کرده که از این آمار 5/16ميليون سیم کارت دائمي و بالغ بر 15میلیون مختص به سیم کارت اعتباری این اپراتور بوده است.
سرويس پيامک تا پايان هفته جاري وصل خواهد شد
درحالي كه سرويس پيام كوتاه شهرستانها در حدود يكهفته است كه متصل شده، قرار است تا پايان هفته جاري شبكه پيامك تهران نيز برقرارشود.
يک مقام آگاه و مسوول در گفتوگو با ايلنا، اظهار داشت: سرويس پيامك به دليل مسائل امنيتي و به صلاحديد نهادهاي امنيتي قطع شد. البته مجلس، سازمان بازرسي و نهادهاي ناظر در جريان امر قرار داشتند و براي اين كار نيز به صورت شفاف توجيه شده بودند.
وي ادامه داد: قطع سرويس پيام كوتاه يك مساله امنيتي بوده و مردم و كاربراني كه به حفظ منافع كشور توجه دارند بايد كاملا اين امر را درك كنند، البته قرار است كه به زودي اين مشكل رفع شود.
اين مقام آگاه كه نخواست نامش فاش شود، گفت: از دوشنبه هفته گذشته (1/4/88) سرويس اكثر شهرستانها وصل شد و در پايان هفته گذشته نيز تمام شهرستانها توانستند از اين شبكه استفاده كنند.
وي خاطر نشان كرد: در حال حاضر قطعي شبكه پيام كوتاه در استان تهران است كه اين امر نيز تا پايان هفته جاري رفع خواهد شد. گفتني است، يك مقام آگاه در شركت مخابرات نيز اين امر را تاييد كرده و از دسترسي مشتركان به سرويس پيامك تا پايان هفته جاري خبرداده است.
اعلام جنگ اسپرینت به شرکتهای اپل و ای تی اند تی
ظاهرا این اعلام جنگ اسپرینت علیه دو شرکت یاد شده، درمورد مقایسه گوشیهای تلفن همراه آیفون (iPhone) و پری ( Pre ) است.
پیش از این افراد آگاه به بازار گوشیهای تلفن همراه و رقابت شرکتهای دستاندرکار، درگیری بین شرکتهای اپل و پالم را از نزدیک زیر نظر دارند و درانتظار بالا گرفتن اختلافات بین این دو – که هنوز رخ نداده است – هستند.
بهطور حتم هرطرف با اقدامها و گفتار خاص و نه چندان خوشایند موجب آزار طرف دیگر ميشود، بطوری که حتی شرکت ای تی اند تی نیز وارد ماجرا شده و به مقایسه گوشی آیفون و پری اقدام کرده است.
29 June 2009
استاندارد هاي IEEE
اولين بار در سال 1990 بوسيله انستيتيو IEEE اين استاندارد معرفي گرديد كه اكنون تكنولوژيهاي متفاوتي از اين استاندارد براي شبكه هاي بي سيم رباتيک ارائه گرديده است در صورتي که شما بخواهيد در رباتيک پيشرفت کنيد و به طراحي ربات بپردازيد نياز است اين نوع شبکه ها را به خوبي بشناسيد به معرفي اجمالي آنها خواهيم پرداخت
802.11 : براي روشهاي انتقالFHSS(frequency hopping spared spectrum) ) يا DSSS (direct sequence spread spectrum) با سرعت Mbps 1 تا 2Mbps در كانال GHz 2.4 قابل استفاده مي باشد
802.11a :براي روشهاي انتقال orthogonal frequency division multiplexing)) OFDM با سرعت Mbps 54 در كانال GHz 5 قابل استفاده است.
802.11b : اين استاندارد با نام WI-Fi يا High Rate 802.11 قابل استفاده در روش DSSS بوده و در شبكه هاي محلي بي سيم نيز كاربرد فراواني دارد همچنين داراي نرخ انتقال Mbps11 مي باشد.
802.11g : اين استاندارد براي دستيابي به نرخ انتقال بالاي 20Mbps در شبكه هاي محلي بي سيم و در كانال GHz 2.4كاربرد دارد.
انواع توپولوژي هاي WLAN
WLANها از دو توپولوژي حمايت ميكنند:
- ad hoc topology
- infrastructure topology
ad hoc topology :
در توپولوژي ad hoc كامپيوترها به شبكه بيسيم مجهز هستند و مستقيماً با يكديگر به شكل point to point ارتباط برقرار مينمايند. كامپيوترها براي ارتباط بايد در محدوده يكديگر قرار داشته باشند
امروزه نوعي از توپولوژي ad hoc به نام "ad hoc peer-to-peer networking" مطرح است، اين نوع شبكه كه به شبكه " Mesh " نيز معروف است ، شبكهاي پويا از دستگاههاي بيسيم است كه به هيچ نوع زيرساخت موجود يا كنترل مركزي وابسته نيست . در اين شرايط ، دستگاههاي شبكه همچنين به مانند گرههايي عمل ميكنند كه كاربران از طريق آنها ميتوانند دادهها را انتقال دهند ، به اين معني كه دستگاه هر كاربر بعنوان مسيرياب و تكراركننده ( Repeater ) عمل ميكند . اين شبكه نوع تكامل يافته شبكه point to point است كه در آن همه كاربران ميبايست براي استفاده از شبكه دسترسي مستقيم به نقطه دستيابي مركزي داشته باشند. در معماري Mesh كاربران ميتوان بوسيله Multi-Hopping ، از طريق گرههاي ديگر به نقطه مركزي وصل شوند، بدون اينكه به ايجاد هيچگونه پيوند مستقيم RF نياز باشد. بعلاوه در شبكه Mesh در صورتيكه كاربران بتوانند يك پيوند فركانس راديويي برقرار كنند، نيازي به نقطه دسترسي (Access Point) نيست و كاربران ميتوانند بدون وجود يك نقطه كنترل مركزي با يكديگر، فايلها، نامههاي الكترونيكي و صوت و تصوير را به اشتراك بگذارند. اين ارتباط دو نفره، به آساني براي دربرگرفتن كاربران بيشتر قابل گسترش است. در يکي از شبکه هاي بزرگ رباتيکي براي ساخت ربات هاي امداد گسترده از اين روش استفاده شده است
Infrastructure topology:
توپولوژي infrastructure اصولاً براي گسترش و افزايش انعطافپذيري شبكههاي كابلي معمولي بكار ميرود . بدين شكل كه اتصال كامپيوترهاي مجهز به تكنولوژي بيسيم را با استفاده از Access Point به آن امكان ميسازد. در برخي موارد، يك AP كامپيوتري است كه كارت شبكه بيسيم را كنار كارت شبكه معمولي - كه آن را به يك LAN كابلي متصل ميكند - دارا ميباشد. كامپيوترهاي بيسيم با استفاده از AP به عنوان واسطه با شبكه كابلي ارتباط برقرار ميكنند. AP اساساً بعنوان يك Translation Bridge عمل ميكند، زيرا سيگنالهاي شبكه بيسيم را به سيگنالهاي شبكه كابلي تبديل ميكند . مانند تمام تكنولوژيهاي ارتباطي بيسيم ، شرايط مسافتي و محيطي ميتوانند بر روي عملكرد ايستگاههاي سيار بسيار تأثير گذار باشند. يك AP ميتواند 10 تا 20 كامپيوتر را پشتيباني كند، بسته به اينكه ميزان استفاده آنها از LAN چقدر است. اين پشتيباني تا زماني ادامه دارد كه آن كامپيوترها در شعاع تقريبي 100 تا 200 فوت نسبت به AP قرار داشته باشند. موانع فيزيكي مداخله كننده اين عملكرد را به طرز چشمگيري كاهش ميدهند.
توافق آمریکا و روسیه در مقابله با حملات اینترنتی
به گزارش خبرگزاري دانشجويان، اين روزنامه به نقل از يكي از مقامات ارشد وزارت خارجه آمريكا گزارش داد: هر دو كشور بر سر اين كه فضاي سايبر ميدان نبرد نوظهوري است توافق دارند و انتظار ميرود كه هنگام بازديد ماه آينده اوباما از روسيه و در مجمع عمومي سازمان ملل در ماه نوامبر به اين مساله بپردازند.
طبق اين گزارش، روسيه موافق يك معاهده بينالمللي به همراه مسائل مذاكرهشده براي سلاحهاي شيميايي بوده و در مجموعه نشستهايي در سال جاري، اين شيوه را پيش كشيده است، در حالي كه آمريكا معتقد است معاهده غيرضروري بوده و بهجاي آن طرفدار بهبود همكاري ميان گروههاي اجراي قانون بينالمللي است.
بر اساس گزارش نيويورك تايمز، هرگونه توافق در زمينه فضاي سايبر مشكلات ويژهاي دارد زيرا در ارتباط با اين موضوع مسائلي مانند سانسور اينترنت و حق حاكميت نيز مطرح ميشود.
به گفته مقامات آمريكايي، عدم توافق روي نحوه عملكرد، مانع همكاري مقامات اجراي قانون بينالمللي شده است بهويژه اينكه بخش قابل توجهي از حملات عليه سيستمهاي رايانهاي دولت آمريكا از سوي چين و روسيه صورت ميگيرند.
بسياري از كشورها از جمله آمريكا با پي بردن به لزوم مقابله با تهديد روبه رشد جنگ سايبر در حال طراحي سلاحهايي براي آن هستند مانند بمب لوجيك كه ميتواند با پنهان شدن در رايانهها در موقعيتهاي بحراني آنها را متوقف يا مدارهاي مجتمع را تخريب كند؛ بوتنتهايي كه ميتوانند از وبسايتها و شبكهها جاسوسي كرده يا آنها را از كار بيندازند يا دستگاههاي اشعه موج ريز كه ميتوانند مدارهاي رايانهها را از فاصلههاي دورتر بسوزانند.
نتبوك ميخواهيد يا نوتبوك
اين اواخر نيز شاهد عرضه انواع نتبوك با برندهاي مختلف به بازار داخلي بودهايم كه استقبال زيادي هم از اين كالا شده است.
اما هنوز بسياري از كاربران نتبوك هنوز تفاوت اين كالا را با نوتبوكها نميدانند.
نتايج حاصل از يک بررسي جديد توسط مركز تحقيقاتيNPD Group نيزنشان داد، بخش اعظم کاربران هنوز تفاوت ميان نوتبوک(Notebook) و نتبوک(Netbook) را نميدانند.
در اين رابطه گفت و گوي كوتاهي با آزموده، يكي از عرضهكنندگان انواع نتبوك داشتيم كه در زير ميخوانيد:
به نظر شما چند درصد از كاربران ايراني نسبت به تفاوتهاي نتبوك و نوتبوك آگاهي دارند و انتخاب آنها هنگام خريد آگاهانه است؟
بسياري از افرادي كه به منظور خريد لپتاپ به بازار ميآيند نسبت به تفاوتهاي اين دو دستگاه اطلاع چنداني ندارند و حتي گروهي پس از اينكه اطلاعات مورد نظر به آنها داده شده باز هم نتبوك را با تصور يك نوتبوك خريداري ميكنند كه فقط حجم كمتري دارد.
تفاوت كلي نتبوك و نوتبوك در چيست؟
به طور کلي نتبوکها کوچکتر، ارزانتر و ضعيفتر از نوتبوکها هستند و قيمت مناسب اين كالاها در مقايسه با انواع نوتبوك باعث جذب مشتريان به سمت نتبوكها ميشود.
علت نامگذاري نتبوكها به اين اسم چيست؟
اين كالاها به دليل قابليت حمل آساني كه دارند سادهتر از لپتاپها به اين سو و آن سو حمل ميشوند و از امكانات فني چنداني برخوردار نيستند و كاربر ميتواند بيشترين استفاده را از اين كالا براي اتصال به اينترنت داشته باشد.
آيا خريداران با آگاهي از اين واقعيت كه برخي از اموري كه با نوتبوك انجام ميدهند را نميتوانند با نتبوك انجام دهند، آن را خريداري ميكنند؟
اين طور نيست كه نتبوكها تنها كارهاي معمولي و روزمره را انجام دهند؛ برخي از نتبوكها قابل رقابت با لپتاپها هستند، ولي قيمت بالايي دارند. اما به هرحال وزن كم و از همه مهمتر قيمت مناسب اين كالا باعث جذب مصرفكنندگان به سوي اين كالا ميشود.
28 June 2009
نرم افزار پارسیان تلفن
نرم افزار پارسیان تلفن یک برنامه مفید و کم حجم برای ارتباط تلفنی از طریق کامپیوترهای شخصی با انواع خطوط تلفن (همراه و ثابت) است. کار با این نرم افزار بسیار ساده بوده و برای تماس تلفنی نیاز به یک میکروفن و هدفن یا یک دستگاه Voice است. بعد از اجرا کردن نرم افزار در کادر phone number شماره تلفن مقصد را وارد کنید سپس روی دکمه dial کلیک کنید بعد از چند ثانیه مودم شما شروع به شماره گیری می نماید و پس از برقراری تماس کادری در بالا سمت چپ مانیتور ظاهر می شود که نشان دهنده زمان تماس و وضعیت تماس است. با استفاده از نوار لغزان volume می توانید صدای اسپیکرها و صدای هدفن را تنظیم کنید پس از پایان تماس روی دکمه Disconnect کلیک کرده تا تماس قطع شود و می توانید از برنامه خارج شوید.
دانلودكنيد
بيشتر بدرد جاهاي تجاري و جاهايي كه با شماره تماس زياد مواجه هستن بدرد ميخوه؟
27 June 2009
قوانینی برای دنیای مجازی
از عمر اینترنت در ایران بیش از یک دهه میگذرد و رایانه و سایر تکنولوژیهای ارتباطی نوین در کشور قدمت بیشتری دارند، اما سرانجام پس از سالها تاخیر قانون جرایم رایانهای در مجلس شورای اسلامی تصویب شد. در حال حاضر مراکزی برای تعقیب و تحقیق در محدوده جرایم اینترنتی وجود دارد که گرداب از فعال ترین این مراکز است. در اینجا به برخی قوانین مربوط به حوزه وب و اینترنت نگاهی میاندازیم.
حریم خصوصی
حریم خصوصی از مباحث جدی این روزهای دنیای مجازی در سراسر دنیاست و تصویب قوانین مربوط به آن اغلب با چالش و اختلاف نظر همراه است. در مورد موضوع حریم خصوصی به طور مستقیم و غیر مستقیم در چند ماده از قانون جرایم رایانهای مصوب مجلس اشارههایی شده است. مباحث سه گانه فصل اول از بخش یکم قانون تقریبا به این موضوع اشاره دارند. سه مبحث دسترسی غیرمجاز، شنود غیرمجاز و جاسوسی رایانهای در پنج ماده قوانین مربوط به محرمانگی دادهها را مشخص کردهاند. ماده دوم قانون به شنود غیرمجاز اشاره دارد و اینطور بیان میشود: «هرکس به طور غیرمجاز محتوای در حال انتقال ارتباطات غیرعمومی در سیستمهای رایانهای یا مخابراتی یا امواج الکترومغناطیسی یا نوری را شنود کند، به حبس از شش ماه تا دو سال یا جزای نقدی از ده تا چهل میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.»
از سویی در بخش دوم قانون یعنی آیین دادرسی در فصل دوم به مسئله جمعآوری ادله الکترونیکی اشاره میشود. قوانینی که در این بخش تصویب شدهاند و مشابه آن در این سالها در بسیاری کشورها تصویب شده با نگرانیهایی درباره حریم خصوصی کاربران همراه است. ماده 32 ارائهدهندگان خدمات دسترسی را موظف میکند دادههای ترافیک را حداقل تا شش ماه پس از ایجاد و اطلاعات کاربران را حداقل تا شش ماه پس از خاتمه اشتراک نگهداری کنند. تبصره دوم این ماده اطلاعات کاربر را هرگونه اطلاعات راجع به کاربر خدمات دسترسی از قبیل نوع خدمات، امکانات فنی مورد استفاده و مدت زمان آن، هویت، آدرس جغرافیایی یا پستی یا IP، شماره تلفن و سایر مشخصات فردی او تعریف میکند.
ماده 33 هم ارائهدهندگان خدمات میزبانی داخلی را موظف کرده اطلاعات کاربران خود را حداقل تا شش ماه پس از خاتمه اشتراک و محتوای ذخیره شده و داده ترافیک حاصل از تغییرات ایجاد شده را حداقل تا پانزده روز نگهداری کنند. این نگهداری دادهها ظاهرا به منظور استفاده در مواقع لزوم انجام میشود و ماده ?? قانون اشاره میکند مقام قضایی میتواند دستور ارائه دادههای حفاظت شده مذکور را به اشخاص یاد شده بدهد تا در اختیار ضابطان قرار گیرد.
فیلترینگ
ماده 22 قانون به تشکیل شورایی برای تعیین مصادیق محتوای مجرمانه یا فیلترینگ اشاره میکند. بدین ترتیب شورایی که پیش از این بر اساس مصوبات نهادهای دیگر و با سازوکار دیگری تاکنون فعالیت میکرد حال فعالیتش بر اساس قانون مصوب مجلس تعریف میشود. بر اساس این ماده قوه قضائیه موظف است ظرف یک ماه از تاریخ تصویب این قانون کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه را در محل دادستانی کل کشور تشکیل دهد. ریاست کمیته به عهده دادستان کل کشور است و اعضای کمیته شامل وزیر یا نماینده وزارتخانههای آموزش و پرورش، ارتباطات و فناوری اطلاعات، اطلاعات، دادگستری، علوم، تحقیقات و فناوری، فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، رئیس سازمان صداوسیما و فرمانده نیروی انتظامی، یک نفر خبره در فناوری اطلاعات و ارتباطات به انتخاب کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی و یک نفر نماینده مجلس شورای اسلامی به انتخاب کمیسیون حقوقی و قضایی و تأیید مجلس شورای اسلامی خواهند بود. سه تبصره این ماده هم نحوه تشکیل جلسات، رسیدگی به شکایات و ارائه گزارش توسط این کمیته را مشخص میکند.
خرابکاریهای آنلاین
به مسئله خرابکاریهای مجازی شامل هک و تخریب و دزدیهای آنلاین هم در این قانون اشاره شده است. فصل دوم از بخش یکم قانون به جرائم علیه صحت و تمامیت دادهها و سیستمهای رایانهای و مخابراتی میپردازد. در این فصل در دو مبحث جعل رایانهای و تخریب و اختلال در دادهها به جرائم علیه صحت و تمامیت دادهها و سیستمهای رایانهای و مخابراتی پرداخته میشود. مادههای 6 تا 11 قانون به این مباحث اختصاص دارد.
ماده 8قانون بیان میکند: «هر کس به طور غیرمجاز دادههای دیگری را از سیستمهای رایانهای یا مخابراتی یا حاملهای داده حذف یا تخریب یا مختل یا غیرقابل پردازش کند به حبس از شش ماه تا دو سال یا جزای نقدی از ده تا چهل میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.» در مادههای9 و 10 در مورد انواع دیگر ایجاد اختلال در دادهها پیشبینیهایی انجام شده است. ماده 11 بیان میکند اگر اعمال فوق در مورد سیستمهای رایانهای و مخابراتی که برای ارائه خدمات ضروری عمومی به کار میروند، انجام شود با تشدید مجازات همراه خواهد بود. فصل سوم بخش اول قانون هم در دو ماده سرقت و کلاهبردای مرتبط با رایانه را مورد توجه قرار داده است.
منبع: آفتاب
25 June 2009
راهنمای سیستم عامل موبایل های Smartphone
امروزه تمایل به خرید تلفن های همراه هوشمند روز به روز افزیش می یابد و این افزایش تقاضا تنها به این دلیل نیست که این تلفن ها امکانات بسیار بیشتری را در اختیارمان می گذارند (مانند ارسال ایمیل، مرورگرهای محبوب وب و برنامه ها و بازی های قابل دانلود و نصب بر روی موبایل ها)، بلکه دلیل اصلی این اشتیاق بازار، قیمت های ارزان و مناسب این گوشی ها نسبت به هر زمان دیگر است. به استثناء برخی مدلهای گرانقیمت اروپایی ، می توان با پرداخت مبلغی کمتر از 300 دلار صاحب یک Smartphone سریع و مناسب شد و با پرداخت 80 دلار اضافه تر و یا کمی بیشتر به صورت ماهیانه، یک سیم کارت با امکانات مناسب تهیه کرد.
با توجه به تنوع بالای موبایل های هوشمند در بازار و همچنین طرفداران زیاد آن در ایران بهتر دیدیم تا مروری اولیه بر خصوصیات پلتفرم های مختلف Smartphone داشته باشیم. اینکه چرا شما یک مدل خاص را انتخاب کنید و اینکه هر مدل چه امکاناتی در اختیار شما قرار می دهد. این راهنما بر اساس سیستم های عامل مورد استفاده در تلفن های همراه هوشمند دسته بندی شده است.
آندروید گوگل
داوطلب جدیدی که با سروصدای فراوان وارد سرزمین همراه های هوشمند شد. آندروید یک پلتفرم متن باز بر پایه لینوکس است که توسط شرکت گوگل تولید شده و به بازار عرضه گشته است. این سیستم عامل رویای اتصال دائمی گوشی های همراه به اینترنت را به واقعیت تبدیل کرده است، هر چند که در شروع کار فقط بر روی یک مدل گوشی(موبایل G1 از شرکت HTC) ارائه شده است. البته پیش بینی می شود به زودی بر روی تعداد زیادی از موبایل های HTC، موتورولا و غیره قابل مشاهده خواهد بود. روی هم رفته شما با یک تلفن مدرن و قدرتمند طرف هستید و باید این حقیقت را مورد توجه قرار دهید که متن باز بودن این سیستم عامل، به طور باور نکردنی آن را برای بسیاری از توسعه دهندگان نرم افزارها جذاب و خوشایند ساخته است.
چرا دوستش داشته باشیم: برخلاف بلک بری، ویندوز موبایل و iPhone، هیچ محدودیتی برای فعالیت توسعه دهندگان برنامه های این پلتفرم وجود ندارد. همین توانایی تسلط بر قدرت توسعه دهندگان و استفاده از تمامی آنها (بدلیل متن باز بودن) دلیل اصلی قدرتمندی آندروید است. باید منتظر دیدن تعداد بسیار زیادی از برنامه های خلاقانه و ابتکاری باشید که برای اولین بار بر روی این پلتفرم اجرا خواهند شد. شما تعداد بسیار زیادی انتخاب سخت افزاری از قیمت های پایین تا گرانترین قیمت را خواهید داشت و تقزیبا هر نوع ابزار ورود اطلاعاتی را که ترجیح می دهید در اختیار خواهید گرفت ( صفحه لمسی، صفحه کلید QWERTY و یا هر چیز دیگر). این آخرین موبایل Geek هاست.
چرا دوستش نداریم: توسعه دهندگان در همین ابتدای کار تعداد زیادی حفره در این پلتفرم را آشکار کرده اند (مانند نداشتن امکانات مناسب برای کارهای تجاری). اگر گوگل در رفع این مشکلات موفق نباشد، ممکن است پاسخ مورد نظر را از ارائه این محصول نگیرد و در این زمینه موفقیتی حاصل نکند. البته آندروید هنوز آزمایش های پایه را طی نکرده است و برای قضاوت در مورد آن احتمالا کمی زود است.
بلک بری شرکت RIM
بلک بری قبل از آنکه بعنوان بهترین موبایل هوشمند برای استفاده از پست الکترونیک مورد توجه واقع شود، کار خود را به عنوان یک پیجر دوطرفه ستایش شده آغاز کرده بود. این نام همچنین به عنوان یک مدل جامع سخت افزاری و نرم افزاری درخشش خاص خود را در ارزیابی های انجام شده نشان داده است . زیرا Research in Motion هم سخت افزار و هم سیستم عامل این همراه هوشمند را تولید می کند.سابقا این تلفن همراه توسط شرکت ها به کارمندان و افراد مرتبط با آنها ارائه می شد، زیرا پشتیبانی از این موبایل توسط سرورهای عظیم بلک بری برای تمام کشورها انجام می گرفت. این سرورها خدمات بلک بری را همراه با پست الکترونیکی شرکت ها به شکل یک پارچه و همراه با امنیت و پشتیبانی کامل ارائه می کردند. اما امروزه، درخواست برای بلک بری توسط افراد حقیقی هم رو به افزایش گذاشته است. BlackBerry Bold هم آخرین نسخه استاندارد این سیستم عامل است که برای استفاده در گوشی های صفحه لمسی بهبود یافته و برای اولین بار در BlackBerry Storm از آن استفاده شده است.
چرا دوستش داشته باشیم: بلک بری یکی از بهترین تجربه های استفاده از پست الکترونیک در همراه های هوشمند است و این را باید ممنون صفحه کلید پر هیبت آن باشیم. کار با سیستم عامل بلک بری واقعا ساده است و همه چیز با سادگی و از روی سلیقه به شکل آیکون در سطرهای متوالی در برابر شما قرار دارد. اینها دلایلی هستند که این سیستم عامل در فروش کلی از ویندوز موبایل شرکت مایکروسافت جلو افتاده است. همچنین RIM قصد دارد که به انجمن توسعه دهندگان این پلتفرم رونقی دوباره بدهد. بنابراین پیش بینی می شود که در آینده باید در انتظار برنامه های بیشتر و کاربردی تری برای این سیستم عامل باشیم.
چرا دوستش نداریم: بلک بری کاملا محصور و اختصاصی است. برای داشتن این سیستم عامل شما باید یک گوشی بلک بری بخرید. اگر از نسخه Bold این سیستم عامل استفاده نکنید، مدل Storm و یا Flip Pearl این گوشی چندان جذابیتی نخواهد داشت و حتی تاریخ گذشته هم به نظر خواهد آمد. همچنین در مدلهای قبلی بلک بری مرورگر وب آن کاملا غیر کاربردی و بدون استفاده است. هم اکنون فقط باید منتظر گامهای بلند بلک بری برای تبدیل شدن به یک ابزار کارآمد برای مصرف کننده باشیم. خوشبختانه تغییرات خوبی در اینجا در حال وقوع است.
iPhone شرکت اپل
برخی از مخالفان بر این باورند که iPhone هنوز یک همراه هوشمند واقعی نیست. البته بر روی iPhone ، یک نسخه محدود شده از سیستم عامل ایکس مکینتاش نصب شده است که یکی از سیستم عامل های مدرن و قدرتمند موجود در بازار است.
چرا دوستش داشته باشیم: iPhone یکی از جذاب تربن و کاربردی ترین موبایل های هوشمند موجود است. این گوشی بعنوان یکی از بهترین موبایل ها، برای گشت وگذار در اینترنت شناخته شده است و بیشترین استقبال برای استفاده از صفحه لمسی چندگانه آن صورت گرفته است. این موبایل قابلیت اجرای برنامه های تهیه شده توسط برنامه نویسان خارج از شرکت را به طور محدود در یک انجمن توسعه فعال دارا می باشد که برنامه های شان اغلب اوقات سودمندند. iPhone همچنین بهترین گوشی با قابلیت پخش موسیقی است (البته این موقعیت با ظهور گوشی های Zune مایکروسافت در معرض خطر جدی قرار دارد.)
چرا دوستش نداریم: برای اینکه یک گوشی مدرن و قدرتمند باشد، همچنین امکانات تجاری و پست الکترونیک آن هنوز به استاندارد های بلک بری نمی رسد.
ویندوز موبایل شرکت مایکروسافت
برخلاف نام iPhone و سیستم عامل ایکس آن، تنها اشتراک سیستم عامل گوشی های هوشمند مایکروسافت با سیستم عامل آن شرکت هم نام بودن این دو است. ریشه های ویندوز موبایل در ویندوز CE قرار دارند و قبل از این در پاکت پی سی های این شرکت مورد استفاده قرار گرفته اند. نسخه ای از ویندوز موبایل که امروزه استفاده می شود 6.1 است که به دو شکل صفحه لمسی و صفحه معمولی ارائه شده است. ویندوز موبایل هم اکنون بعد از بلک بری در رتبه دوم بازار فروش ایستاده است.
چرا دوستش داشته باشیم: توسط گروهی از کارخانجات تولید کننده بدلیل جان سختی و توانایی اش مورد استفاده قرار می گیرد و برخلاف بلک بری و iPhone شما می توانید برای استفاده از آن خودتان اقدام به تولید سخت افزار مناسب کنید. گروه بزرگی از سخت افزارهای پیشرفته بازار موبایل را نمی توان بدون ویندوز موبایل تصور کرد (مانند Xperia X1 سونی و HTC Touch HD).
چرا دوستش نداریم: به دلیل اینکه رابط کاربری این سیستم عامل واقعا وحشتناک است (بخصوص هنگام استفاده با گوشی های صفحه لمسی) تولیدکنندگانی که از آن استفاده می کنند روز به روز در تغییر این رابط کاربری ماهرتر و کارآمد تر می شوند! برای استفاده از امکانات مولتی مدیا، گوشی چندان جالبی نیست و مرورگر اصلی آن بسیار ناخوش آیند است.
پالم
قصد نداریم به تاریخچه افتخارات و زیبندگی های مختلف پالم در طی این سالها بپردازیم. فقط کافی است بدانید که سیستم عامل پالم از سال 1996 همراه با PDA های پالم به بازار آمد. البته هم اکنون زمان آن به سر آمده است و این آخرین هورا برای این سیستم عامل، قبل از پیوستنش به ویندوز موبایل است. هنگام استفاده از آن چنان است که حس می کنید در حال کار با نسخه ای از لینوکس کامپیوترتان هستید. پالم با همان قدرت و کارآیی کارهای تان را انجام می دهد، هر چند که دیگر زمان را از دست داده است.
چرا دوستش داشته باشیم: هرچند که دیگر تاریخ آن گذشته، اما پالم شروع بسیار خوب و با قیمت مناسبی را در بازار همراه های هوشمند داشت. مدت زمان لازم برای یادگیری کار با آن بسیار کوتاه است و بسیاری از امکاناتی را که از یک Smartphone می توان انتظار داشت را برآورده می کند. هر چند که ظاهر آن هنوز مانند تولیدات سال 1996 این شرکت است.
چرا دوستش نداریم: خب، باید واقع بین بود، به هر حال پالم مرده است. احتمالا شما دیگر پالم را بر روی گوشی های همراه نخواهید دید. زیرا تمامی گوشی هایی که از ان استفاده می کردند، از این به بعد باید از ویندوز موبایل استفاده کنند.
سیمبین شرکت نوکیا
سیمبین پرطرفدارترین سیستم عامل دنیای همراه های هوشمند است. باید از نوکیا تشکر کرد. مهمترین نسخه این سیستم عامل در حال حاظر S60 است. هرچند که در ایالات متحده چندان همه گیر نشده است اما استفاده از آن کاملا معمول است.این سیستم عامل برخی از سخت افزارهای ناکارآمد و بیمار بازار امروزی را به راه می اندازد و مدیریت می کند( از قبیل سریN نوکیا). گرچه بخش رایگان خدمات و محصولات سیمبین به گستردگی بقیه پلتفرم های موجود نیست، اما حسن آن را می توان در استفاده از گروه های توسعه یکپارچه و توانمندش دید.
چرا دوستش داشته باشیم: آیا شما می خواهید محبوبترین بازار تلفنهای همراه هوشمند را از دست بدهید؟ اگر یک گوشی مولتی مدیای نوکیا بخرید، خب شما یک سیمبین هم خریداری کرده اید. این سیستم عامل برگزیده ای از بهترین امکانات گوشی های هوشمند را به شما عرضه می کند. مدیریت پست الکترونیک قوی، وب و تقویم کاری، و همچنین اجتماع بزرگی از برنامه های جهانی توسعه دهندگان سیمبین را در یک پکیج در اختیار خواهید داشت که بسیار دور از دسترس ویندوز موبایل قرار دارند. ضمنا سیمبین بر خلاف ویندوز موبایل با سیستم عامل مکینتاش هم همخوانی دارد.
چرا دوستش نداریم: سیمبین می تواند کاملا گیج کننده باشد و هنوز کار با آن به راحتی بلک بری و iPhone نیست. اگر شما از سخت افزار قرص و محکم و مطمئن استفاده نکنید این سیستم عامل می تواند کسل کننده و دردسر ساز باشد. همچنین اتصال آن به وب خسته کننده و مشکل ساز است.
منبع:تبيان
فایلهای محرمانه کول دیسک خود را پنهان سازید
کوچکی ، سبکی ، قیمت ارزان و اشکال مختلف این وسیله سبب شده تا کاربران ترجیح دهند که پرونده ها ، فایلهای صوتی و تصویری و برنامه های قابل حمل و نقل خود را با این وسیله ها جابجا کنند و در اختیار داشته باشند.
فایلهای محرمانه کول دیسک خود را پنهان سازید
این عمومیت استفاده البته سبب بروز مشکلاتی نیز می گردد به عنوان مثال سبب دست به دست شدن کول دیسکها و چرخش آنها در میان گروههای کاری با دوستی می گردد.در نتیجه برای اینکه بتوانبد تمامی فایلهای مورد علاقه خود را اعم از شخصی یا عمومی همیشه در یک درایو USB با خود داشته باشید چاره ای ندارید جز اینکه از دسترسی غیر مجاز به فایلهای شخصی خود در کول دیسک جلوگیری کنید و چه بهتر که با مخفی سازی این عمل را انجام دهید.
برنامه ای که معرفی می شود توانایی مخفی سازی فایلها و پوشه ها را به صورت انحصاری برای درایوهای USB و سایر درایوهای قابل حمل داراست.
این نرم افزار رایگان با نام WindMend Folder Hidden محیط کاربری ساده ای دارد و همانطور که اشاره شد تنها و به صورت انحصاری برای درایوهای قابل حمل کاربرد دارد و نه هارد دیسک ها.
پس از استفاده از این نرم افزار می توانید از مخفی ماندن فایلها و اطلاعات محرمانه خود مطمئن باشید به علاوه می توانید برای ورودی این نرم افزار نیز کلمه عبور معین سازید تا با اطمینان بیشتری از این نرم افزار استفاده کنید.
دانلود کنید با حجم ۱/۵۷ مگابایت
23 June 2009
ويندوز بدون مرورگر
در بيانيه اين كميسيون آمده است:«توسعه خدمات آنلاين باعث شده است كه مرورگرهاي وب به ابزار مهمي براي تجارت و مشتريان تبديل شوند و نبود انتخاب واقعي براي مصرفكننده در اين بازار، جلوي رشد اين صنعت را ميگرفت.»
در شكايتي كه ژانويه گذشته مطرح شد، مايكروسافت نسبت به ايجاد فضاي بسته براي مشتريان محكوم شد، بهگونهاي كه با قراردادن اينترنت اكسپلورر بهعنوان مرورگر پيشفرض ويندوز، امكان ايجاد رقابت را براي ديگر توليدكنندگان مرورگرهاي اينترنتي از بين ميبرد. اين مساله نيز مطرح شده است كه با نبود انتخاب پيشفرض براي كاربران، بازهم رقابتي ايجاد نميشود، چرا كه ميان نرمافزار اصلي و همخوان ويندوز و نرمافزاري كه ديگر شركتها مينويسند، از نظر ديدگاهي تفاوتهايي وجود دارد. از اينرو پيشنهاد شده است كه اين شركت براي شروع پنجرهاي بگذارد و بهمعرفي مرورگرهاي اينترنتي مختلف بپردازد تا كاربر يكي را از ميان آنها انتخاب كند.
ديو هاينر، وكيل و مشاور در بيانيهاي رسما اعلام كرد كه تصميمي كه مايكروسافت در قبال اين حركت بايد گرفته شود را بهتنهايي نخواهد گرفت و توپ را به زمين دادگاه كميسيون اروپا انداخت.
هاينر در اين بيانيه نوشت: «تصميم ما مبني بر عرضه جداگانه اينترنت اكسپلورر در اروپا بهتنهايي نميتواند به چشماندازهايي كه كميسيون اروپا داشت، كمكي بكند. راه حل ديگر كه بهدنبال تاييد آن در كميسيون هستيم، وجود مرورگرهاي ديگر در كنار اينترنت اكسپلورر، و يا ايجاد يك صفحه براي انتخاب مرورگر سيستم است. جزئيات و توضيحات اين مرورگرها بايد در همكاري با كميسيون اروپا تعيين شود.»
مديرعامل بنياد موزيلا، ميچل بيكر در بلاگ خودش، پشتيباني خودش را از شيوه دوم، يعني پنجره انتخابي اعلام كرد و همچنين تاكيد كرد كه چنين صفحهاي بايد بهگونهاي با دقت طراحي شود كه كاربران را در انتخاب مرورگر وبشان گيج نكند.
وي همچنين نوشت: «نبود دانش كافي براي اين انتخاب ميتواند در ساختار رقابتي امروز تبديل به مشكل بزرگي شود و ريشه اصلي اين مسايل، يكپارچه بودن اينترنت اكسپلورر و ويندوز7 است. اگر بتوانيم كاربران بيشتري را به درك انتخابهاي ممكن وادار كنيم، نتايج پرسودتري حاصل خواهد شد. البته بايد دقت شود، چرا كه اين روش خلاصي از بحران، بسيار حساس است و امكان وقوع اشتباه براي كاربران وجود دارد. اما در حقيقت، اين چالش تاثير بسيار زيادي بر هدف آزادي انتخاب خواهد گذاشت.»
در همين هنگام، در مصاحبهاي تلفني كه جان فن چزنر، مديرعامل اوپرا با مجله Computerworld انجام داد، مايكروسافت را بهتكرار ماجراي ويندوز اكسپي N محكوم كرد. ويندوز اكسپي N نسخهاي از ويندوز بود كه در اروپا، بدون ويندوزمدياپلير پخش شد. ويندوزاكسپيN فروش بسيار ضعيفي داشت و بهعقيده تچزنر، اگر كسي ويندوز7 را نخرد، برنده اصلي مايكروسافت خواهد بود.
وي گفت: «اگر مايكروسافت بهراه خودش بدون پنجره انتخاب يا نگارش بدون مرورگر ادامه بدهد، در اين صورت پرونده ضدتراست اروپا بهشكست ميانجامد.»
در بيانيه كميسيون اروپا به اين مساله اشاره شده است كه توليدكنندكان كامپيوتر و شركتهايي كه با مايكروسافت قرارداد OEM امضا ميكنند هم بايد گزينه انتخاب يا عدم انتخاب مرورگر اينترنت اكسپلورر را در قراردادهايشان داشته باشد. كميسيون اروپا همچنين يك راه دررو براي شكايت مجدد از مايكروسافت باز گذاشت با اين مضمون كه مايكروسافت نبايد با تغيير استراتژيهاي سريع رفتار كند.
18 June 2009
نگاهی به سرعت لاکپشتی اینترنت در ایران
بازار دیجیتال- براساس گفتههای معاون وزیر وزارت ارتباطات و اطلاعات ضريب نفوذ اينترنت ايران به 9/34درصد و بالاتر از متوسط جهاني رسیده است. گفته میشود اين ميزان شامل اينترنت دايلآپ و پرسرعت است.
درصدر جهان!
طبق آخرین آمارها تا پایان شهریور ماه سال گذشته متوسط استفاده از اینترنت 12هزار و 734مگابایت بر ثانیه پهنای باند مصرفی اینترنت در کشور است که نسبت به چهار سال پیش حدود 3 برابر شده است. سال گذشته حسین طالبی، عضو کمیته راهبردی تهیه سند راهبردی فناوری اطلاعات کشور درباره آمار متوسط استفاده از اینترنت و تعداد کاربران در ایران با بیان این که تعداد کاربران اینترنت نیز تا پایان شهریور سال87، 21 ميليون نفر بوده تصریح کرده، با فرض اين كه در هر لحظه 100هزار نفر با اينترنت به صورت همزمان كار كنند، در اين صورت متوسط پهناي باندي براي هر نفر 130 كيلوبايت بر ثانيه است كه اين ميزان براي كارهاي تحقيقاتي كه عمدتا از متن (text) استفاده ميكنند تا حدي كافي است، ولي براي تصوير و فيلم و اموري نظير كنفرانس ويدئويي كافي نيست. عضو شوراي عالي انفورماتيك كشور در ادامه با بيان اين كه ضريب نفوذ اينترنت در كشورمان حدود 30درصد است، اظهار كرده بود که اين ضريب اگر چه در مقايسه با كشورهاي توسعه يافته جايگاه خوبي نيست، اما در مقايسه با كشورهاي در حال توسعه، ايران از جايگاه بسيار خوبي برخوردار است.
اما در جدیدترین گزارش ضريب نفوذ اينترنت ايران 9/34درصد و بالاتر از متوسط جهاني اعلام شده است. کمال محامدپور، معاون وزیر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، هفته گذشته با اعلام این خبر به چند شاخص جهانی از سوی اتحادیه بینالمللی ارتباطات یا ITU اشاره کرد و اظهار داشته بود كه اين آمار كه بين سالهاي 2002 تا 2007 و در جامعه آماري 150 كشور است، نشان ميدهد كه تا پايان سال 2008 بيش از 4ميليارد تلفن همراه و 3/1ميليارد تلفن ثابت در جهان مورد استفاده قرار گرفته است و نيز يك چهارم جمعيت جهان كاربر اينترنت هستند.
به گفته او براساس اين آمار در جهان ضريب نفوذ تلفن ثابت، ششدرصد، تلفن همراه، پنجدرصد و مجموعه شمارههاي تلفن همراه سه برابر شمارههاي تلفنهاي ثابت است و بيش از 40درصد اروپا و پنجدرصد آفريقا به اينترنت دسترسي دارند. وي همچنين با بيان اينكه تا پايان سال 2007 حدود 60درصد از كشورها كه 85درصد از آنها را كشورهاي توسعه يافته تشكيل ميدهند، به اينترنت با باند وسيع دسترسي دارند، اظهار كرد: ميزان رشد در اين دوره پنج ساله در حوزه ارتباطات و فنآوري اطلاعات در آمريكاي شمالي 20درصد، آفريقاي شمالي 48درصد و اروپاي شرقي نيز 58درصد بوده است. او افزود: در شرايطي كه عوامل موثر در شاخصهاي اين آمار در سه دسته زيرساختها و دسترسي به ارتباطات و فنآوري اطلاعات با 40درصد پارامترها، كاربري ارتباطات و فنآوري اطلاعات با 40درصد پارامترها و بخش فرهنگي با 20درصد پارامترها تقسيم شدند. به گفته محامدپور بر اساس شاخصهاي گفته شده از سوي اتحاديه بينالمللي مخابرات، ايران در بين 154 كشور عضو اين مجمع در سال 2002 با امتياز 93/1 در رتبه 92 و در سال 2007 با امتياز 94/2 رتبه 78 را كسب كرده است. او يكي ديگر از شاخصها كه ميزان رسيدن به جامعه اطلاعاتي را با آن محك ميزنند، سبد هزينهاي افراد در يك كشور دانست و گفت: اين هزينهها شامل تلفن ثابت، سيار و سرويسهاي اينترنت باند پهن است. وي تصريح كرد: براي 154 كشور عضو ITU تا پايان سال 2008 متوسط اين شاخص 15درصد است، يعني 15درصد از دنيا بخشي از درآمدهاي خود را صرف ارتباطات و فنآوري اطلاعات ميكنند كه سهم اين هزينه در كشورهاي
توسعه يافته 6/1درصد و كشورهاي در حال توسعه 20درصد است؛ دليل كم بودن اين شاخص در كشورهاي توسعه يافته خدمات ارزان با كيفيت بالاست. به گفته محامدپور اگر بخواهيم وارد جامعه اطلاعاتي شويم بايد زيرساختهاي ارتباطات و فنآوري اطلاعات را فراهم كنيد، به نحوي كه بهرهبرداريهاي لازم از اين زيرساختهاي فني صورت بگيرد، در بخش زيرساختها در كشور ما سرمايهگذاريهاي زيادي شده، اما هنوز نتوانستيم به درستي از آن بهرهبرداريم كنيم. به طور مثال بيش از 120هزار كيلومتر فيبر نوري در بخش شهري و بين شهري كشيده شده است كه مورد استفاده قرار نميگيرد.
معاون وزير يكي از عوامل توسعه ايران بين كشورهاي عضو ITU را اينترنت پرسرعت دانست و گفت: در اين حوزه ما خيلي عقبيم، هرچند زيرساختهاي فني لازم را داريم و تنها مشكل ميزان بهرهبرداري از آن است. سهم ICT از توليد ملي در سال 2000 در ايران 5/1درصد و در سال 2004، 4/2درصد است، در حالي كه متوسط در دنيا 5/7درصد است؛ يعني ما سرمايهگذاري را هم متناسب با متوسط جهاني بنا بر هر دليلي انجام ندادهايم و در كل نگاه ما به رويكرد سرمايهگذاري در بخش ICT خيلي جدي نبوده است.
او درباره ضريب نفوذ اينترنت كشور تاكيد كرد: البته ضريب نفوذ، استفاده از پهناي باند جهان را نيز در برميگيرد و در كشور ما در اين مورد نسبت به كشورهاي اروپايي بهرهبرداري كمتري صورت ميگيرد و ايران در اين حوزه رتبه ششم منطقه و در بخش ضريب نفوذ اينترنت پرسرعت رتبه پانزدهم را در منطقه داريم.
وي افزود: بايد فضايي را در كشور ايجاد كنيم كه در بخش غيرفني آسيبپذيريها و حوادثي كه مانع از بهرهبرداري از سرويسهاست را از بين ببريم؛ تصميمگيري اينكه چه اينترنتي را با چه سرعتي داشته باشيم از حوزه تصميمگيري وزارت ICT خارج است، زيرا حوزههاي فرهنگي و اقتصادي نيز در اين بين نقش دارند.
محامدپور تاكيد كرد: اگر تمهيدات لازم را از نظر فني بينديشيم، ميتوانيم در بخش سياستگذاري و تصميمگيري در قانونگذاري به كشور كمك كنيم؛ همچنين اگر بتوانيم به تصميمگيران بقبولانيم كه زيرساختها به صورت امن ايجاد شده است، ملزومات تصميمگيري را تامين كردهايم.
ضعف در ارائه اینترنت پرسرعت
بنابر تازهترین گزارشهای رسميITU اتحادیه بینالمللی مخابرات، در حالی که ایران با ضریب نفوذ اینترنت 9/34درصد بعد از فلسطین اشغالی، امارات، قطر، لبنان و ترکیه در مقام ششم منطقه قرار دارد، براساس شاخص اینترنت پرسرعت، با ضریب نفوذ 4/0درصد جایگاه 15 را در منطقه به خود اختصاص داده است. بنابراین گزارش طبق معیار سنجش ITU در این رتبه بندی، اینترنت پرسرعت به پهنای باند بالای 512 کیلوبایت بر ثانیه اطلاق ميشود که با توجه به اینکه در ایران با محدودیت 128کیلوبایت بر ثانیه روبه رو هستیم، این جایگاه بدون احتساب پورتهای پرسرعتی است که به مشترکان خانگی و کاربران زیر 512 واگذار شده و آنچه در این رتبه بندی منظور شده پورتهای مورد استفاده سازمانها و شرکتهای بزرگ است، بنابراین از اعمال قانون محدودیت پهنای باند بار دیگر ایران در رتبهبندیهای جهانی متضرر ميشود. طبق سند برنامه پنج ساله چهارم توسعه ایران، راه اندازی 5/1ميليون پورت پرسرعت در دستور کار قرار داشته که از این میان راهاندازی 275هزار پورت بر عهده شرکت مخابرات ایران و یکميليون و 225هزار بر عهده بخش خصوصی و شرکتهای اینترنتی (PAP) گذاشته شده بود.
همانطور که آمارها نشان میدهند کشور ایران در زمینه اینترنت پر سرعت با رشد قابل توجهی روبه رو نبوده است. در شرايطي كه كشورمان حداقل 10ميليون پورت پرسرعت اينترنت براي برنامه پنج ساله پنجم توسعه كشور نياز دارد، متاسفانه هنوز در برخي مناطق شهر بزرگي مثل تهران كه بيشتر طرح تجاري شرکتهاي ندا (ارائهكننده اينترنت پرسرعت) را شامل ميشود، امكان استفاده از اينترنت پرسرعت براي مشتركان وجود ندارد.
برخي اين موضوع را به ناتواني شركتها در عمل به تعهدات مربوط دانسته و از طرف ديگر چند سال از دريافت پروانه شركتها گذشته و برخي از آنها مدعياند امكانات مخابراتي در برخي از مراكز مخابراتي استان تهران در اختيار آنها قرار ندادهاند و آنها هم كه قرار گرفته کماکان امکانات منصوبه اين شرکتها بهطور کامل زير بار نرفته، از اين رو ضرر و زيان سنگيني به شرکتهاي ندا تحميل شده است. كارشناسان معتقدند با توجه به اينكه 11 شركت داراي مجوز ندا در كشور داريم، چنانچه همكاري لازم از طرف مخابرات انجام شود به اين دليل كه شركتها در رقابت با يكديگر و تلاش براي ايجاد پورت هستند، در صورت همكاري از طرف مراجع مربوطه به خودي خود اينترنت پرسرعت ميتواند به حد مطلوب خود برسد.
پيش از اين معاون فنآوري اطلاعات شركت مخابرات ايران به ايسنا گفته بود: كشورمان حداقل 10ميليون پورت پرسرعت اينترنت براي برنامه پنج ساله پنجم توسعه كشور نياز دارد. او همچنين اظهار كرده بود: با توجه به اين كه در انتهاي برنامه پنج ساله چهارم توسعه قرار داريم و سال آينده به عنوان ابتداي برنامه پنج ساله پنجم محسوب ميشود، بايد اقدامات و برنامهريزيهاي لازم را در اين زمينه انجام دهيم.
معاون فنآوري اطلاعات شركت مخابرات ايران یادآور شده بود که طبق سند برنامه چهارم توسعه، بايد يك و نيم ميليون پورت پرسرعت تا آخر برنامه در کشور داشته باشيم، اما با توجه به اين که امسال به پايان اين برنامه ميرسيم و هنوز موفق نشدهايم به همه اين ميزان پورت پرسرعت در کشور دست يابيم، بنابراين براي موفقيتها در برنامه بايد تفکرات در اين زمينه تغيير کرده و به صورت بلندمدت و با تلاش بيشتري حرکت کنيم.
بنابر گزارشهای منتشر شده حدود 24ميليون تلفن ثابت در كشور وجود دارد كه اين تعداد زمينه لازم براي نصب و راهاندازي پورت و ارائه سرويس ADSL به مردم را فراهم ميكند و نشان ميدهد كه ظرفيت لازم براي گسترش آن وجود دارد. اين ميزان تقاضا ثابت ميكند كه شركتهاي PAP براي اداي تعهدات خود فضا دارند. با اين همه تا كنون كمتر از 200هزار پورت راهاندازي كردهاند. توسعه پورت پرسرعت طبق آمار پايينتر از نرم منطقه و البته برنامه توسعه دولت است و جا دارد تمامي مسوولان با همکاري بيشتر به اين مهم بپردازند. در اين ميان نقش سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي به عنوان نهاد رگولاتوري بسيار مهم است که به عقيده كارشناسان متاسفانه اين سازمان نوپا نتوانسته از اهرمهاي نظارتي و قانوني خويش آنطور كه بايد بهرهمند شود.
منبع: دنياي اقتصاد